27 september 2020
16:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Spånga IS FK 2 - IF Brommapojkarna 11

Spånga är agressiva från start och sätter hög press. Vi vill försöka spela oss ur den pressen men lyckas inte särskilt ofta. Första 20 minutrarna är det mest Spånga och vi har väldigt svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. Vårt första riktiga avslut kommer i matchminut 20 när Sebbe avancerar fram och drar till men skottet går högt över. Direkt efter det så slarvar Yusuf med ett uppspel och Spånga spelaren kan lobba....men bollen går i ribban. 1-0 kommer dock 2 minuter senare när David fäller deras forward och de rullar in bollen från straffpunkten. Minuten senare har vi ett riktigt bra läge att kvittera. David S petar fram bollen till Adam som rusar mot mål och drar till ett tungt skott med vänstern som målvakten inte kan hålla. På returen har Win chansen att sätta bollen i tomt mål men en försvarare hinner före....
Men i 30:e minuten får vi utdelning. Ett fint anfall där Adam suger åt sig bollen och spelar den vidare till en rättvänd Abbe som kommer med fart. Han slår en djupledsboll på Edvin som hinner före målvakten men vänder utåt i straffområdet. Då blir han kapad och domaren pekar på straffpunkten. Alex sätter säkert dit 1-1. Strax därefter vinner Abbe en duell och kan spela bollen till Stross vars skott går utanför. I halvlekens sista minut kommer kallduschen. Vi är inte tillräckligt noggranna i eget straffområde och de kan vända upp och slå en boll på borte stolpen. Där kommer en Spånga spelare högst och nickar den tillbaka mot Yusufs första stolpe och 2-1 är ett faktum.

Andra halvlek startar med att vi är alldeles för passiva i försvaret och Spånga kan från ganska nära hålla sätta dit 3-1. Sedan lyfter vi oss lite. Stross har en avslut som går över och Sebbe slår sedan en frispark som går strax utanför. I 10:e kommer reduceringen. Alex hittar fram med en boll till Ludde som tar avslut. Skottet halvblockeras och går i en lobb över målvakten och där hinner Win först och sätter den i tomt mål.
Tyvärr blir glädjen kortvarig. Återigen är vi oerhört passiva när Spånga får en frispark. Bollen slås in framför mål och en Spånga spelare kan toucha bollen från ca 4m (helt utan markering) och Yusuf har inte en chans. 4-2 är ett faktum.
I 15:e hittar Alex rätt med en djupledsboll till Yaman som dribblar sig fram längs förlängd mållinje och skapar en hörna. Den hörnan blir dock resultatlös. Nu har vi fått lite mer självförtroende. Minuten senare bryter Robel en boll på mitt på offensiv planhalva och tar några steg framåt och tar avslut men skottet går utanför. Spånga sticker upp och har ett avslut som går högt över innan det är dags för en reducering igen. Denna gången är det Robel som slår en fin djupledsboll till Ludde som precis innan den förlängda mållinjen hinner upp bollen och slår den snett in framför mål där Edvin sprungit sig fri och sätter dit 4-3 i tomt mål. Mycket snyggt...
Sedan har Spånga en frispark som går över innan vi i 26:e minuten får en hörna. Abbe slår den bra och Win kommer högst men nicken går över. Två minuter senare bryter Sebbe ett uppspel och tar avslut men skottet går mitt på målvakten. I 30:e kommer vi på högerkanten. Deniz spelar bollen till Win som tar ett bra avslut men målvakten gör en fin räddning. Strax därefter sticker Spånga upp och får en frispark. De slår den bra men Yusuf gör en fin räddning vid sin högra stolpe.
I 34:e får vi en farlig frispark när Abbe blir fälld. Han tar den själv och slår den bra men målvakten släpper tyvärr ingen retur. I anfallet efter får Win ett läge utanför straffområdet men Spånga hinner få en fot emellan så det blir inget av skottet. Vi får ånyo en frispark i ganska farligt läge och denna gång slås den av Ludde. Det blir halvfarligt men tyvärr inget mål. Spånga har sedan en sista chans men Yusuf gör återigen en fin räddning vid sin högra stolpe och peter bollen till hörna. Den blir dock resultatlös.

Spånga vinner med 4-3 och vi förlorar främst på att vi inte är 100% noggranna i eget straffområde. Yusuf gör några fina räddningar som håller nere siffrorna och Ludde gör det bra när han kommer in i andra halvlek, men sett över hela matchen är det Alex som gör det bäst. Hårt jobb, lugn med bollen och ett antal fina djupledspassningar.

Träning som vanligt i veckan innan vi har två nya matchen nästa helg.